• Tel: 010-150 20 99

Köp- och leveransvillkorvillkor

Innehållsförteckning:

 1. Leveranstid och villkor
 2. Betalningsvillkor och information.
 3. Fabriksskada, transportskada
 4. Reklamation
 5. Garantier
 6. Ångerrätt
 7. Falska beställningar
 8. Force Majeure
 9. Personuppgiftslagen
 10. Övrigt
 11. Cookies

1. Leveranstid och villkor

Leveranstiden framgår vid varje produkt i butiken. Vi reserverar oss för att i något fall leverantör inte kan leverera beställd produkt.

Vi kontaktar dig så fort vi får en ungefärlig leveranstid. 

Storhelger (jul, nyår, midsommar etc.)  röda dagar och semestrar (juni – augusti) gör att leveranstider blir längre.

Fri frakt sker ej till öar, fraktkostnad tillkommer.

Du kommer att få en avisering via telefon/SMS/email när dina möbler finns att hämta. Glöm inte legitimation.

Hemleverans

Hemleverans sker till trottoar/tomtgräns/porten på körbar väg. Vid mindre varupaket förbehåller vi oss rätten att leverera till närmsta DHL alt Postnord ombud. Tiden tilldelas beroende på var i landet du bor. Du som kund kommer att bli aviserad per telefon/sms/e-mail av transportföretaget dagarna innan leverans för närmare information om leveransdag och tid.

Hemleveranser sker under dagtid om inget annat anges. I vissa områden kan det förekomma att transportören enbart har leverans vissa dagar i veckan. Vi kan tyvärr inte påverka transportörens tider och kördagar.

Om du inte kan ta emot din hemleverans inom 4 dagar från avisering blir du debiterad en extra hanteringskostnad om 265 kr per dag och försändelse.

Observera! Vid hemleverans INGÅR INTE bärhjälp/inbärning, montering, placering och omhändertagande av emballage.

Mottagarens ansvar vid Hemleverans:

 • Mottagaren måste vara hemma under hela leveransen samt vara behjälplig med att bära om situationen kräver det.
 • Angivna telefonnummer till mottagaren skall vara aktuella och nåbara
 • Faktorer som kan påverka leveransen t.ex. ej framkomlig väg skall delges i god tid innan leveransen.
 • Om kunden inte hämtar varan enligt överenskommelse eller vid leverans till honom inte tar emot varan på avtalad tid skall han ersätta säljarens tilläggskostnader. Varor som Trendiga Möbler har börjat paketera eller leverera kan inte avbeställas utan kostnad.

Det viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant, både utanpå och inuti, när du tar emot dem.
Observera att du måste inspektera godset så att det inte har några fraktskador innan du skriver på fraktsedeln.

Dokumentera gärna med foton.

Observera att du inte får använda den skadade produkten och att du måste behålla produktens emballage, så att detta kan besiktigas vid handläggning av skadeärendet.

2. Betalningsvillkor och information.

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss. Därför samarbetar vi med Klarna.

Via Klarna Checkout erbjuder vi betalning med faktura, Klarna konto, delbetalning, kortbetalning, direktbetalning via bank. Tryggt och enkelt, precis som det ska vara.

 • Faktura – Betala om 14 dagar utan fakturaavgift.
 • Klarna konto – Samlingsfaktura med möjlighet att delbetala.
 • Delbetalning 3-36 månader – Om köpet överstiger 1000 kr.
 • Kortbetalning – Visa, Mastercard. och American Express
 • Direktbetalning – Direktbetalning via din Internetbank

För betalningsvillkoren i detalj se Klarnas villkor Klarna garanterar bl.a. att du inte behöver betala om du inte får dina varor.

3. Fabriksskada, transportskada

Vid mottagande ska varorna inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras.

Se till att samtliga kollin angivna på fraktsedeln levereras till er. Vid saknat kolli skall anmärkning göras på fraktsedel.
Om några skador syns på emballage eller på varan vid mottagandet ska detta noteras på fraktsedeln innan du som mottagare kvitterar fraktsedeln åt transportören. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs. Dokumentera gärna med foton.

Om varan är skadad vid leverans ska detta anmälas omgående till våran kundservice. Gå till Kontakta oss. Detta ska göras inom tre dagar för att Trendigamobler.com ska kunna anmäla skadan till fraktbolaget. Det är viktigt att du packar upp och kontrollerar varan så fort som möjligt för att kunna upptäcka både synliga och dolda transportskador. Om det är en synlig transportskada anmäls detta enklast direkt till chauffören vid mottagandet. Be chauffören om en  notering på din kopia av fraktsedeln och spara emballaget för eventuell retur.
Skicka ett mail till oss på [email protected] med tydliga bilder på hela möbeln, delen som är trasig, skadat paketet – tydliga bilder krävs.

Reklamerade delar skickas kostnadsfritt till dig.

4. Reklamation

Möblerna levereras på ett av tre sätt: omonterad, med förmonterade sektioner eller färdigmonterad.
För att säkerställa att möbler monteras på ett säkert och riktigt sätt ska monteringen ske i enlighet med den monteringsinstruktion som bipackas leveransen. Montering på sätt som avviker från monteringsanvisningen kan innebära säkerhetsrisker men också att garantiåtaganden inte gäller.

Innan ni monterar möblerna skall ni se att de motsvarar era förväntningar och är komplett, är allt som ni har förväntat er går det bra att montera, om något är fel vänta med monteringen och kontakta kundtjänst via e-post för att finna en lösning. Ange även ordernummer vid kontakt med kundtjänst.

Om möbeln eller någon del har skador måste du anmäla reklamation innan du monterar möbeln och skicka bilder på skadorna till: [email protected]. Om du monterar möbeln och anmäler skadan senare tar vi det som om skadan uppstod vid montering. Vid sådant fall kommer kunden stå för kostnaderna för nya delar och deras transport.

Företaget har i regel rätt att försöka laga den defekta varan eller skicka en ny vara. Som konsument kan du alltså inte kräva en hävning och pengarna tillbaka direkt, utan företaget måste först ges möjlighet att åtgärda felet.

5. Garantier

Alla garantier gäller från inköpsdatum och längden på garantin framgår vid varje produkt i butiken. Skulle information om garanti saknas vid en produkt är garantin 12 månader.
Garantin omfattar inte fel och skador som direkt, eller indirekt, har uppkommit genom normalt slitage, felaktig användning, oaktsamhet, bristande underhåll, användning av felaktiga rengöringsmedel, felaktig montering eller demontering.
Garantin gäller inte om produkten har placerats utomhus eller i en fuktig miljö, eller om produkten har använts i annat sammanhang än för hemmabruk, såvida inget annat anges.

Om möbel har fabrikationsfel, vänligen meddela oss så snart som möjligt.

Hanteringen av er reklamation underlättas om skadan kan fotograferas digitalt och mailas till [email protected]. Ange även ordernummer vid kontakt med kundtjänst.

6. Ångerrätt

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du skicka ett skriftlig meddelande till oss, lämpligen via e-post, med angivande ordernummer. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du ska skicka tillbaka varan. Du måste kunna bevisa att du skickat ett meddelande om ånger/avbeställning och när det skickades.

Kunden står för returfrakten, kostnad för returfrakten brukar hamna på 25% av varans pris dock inte mindre än 395 kr.

Varor som Trendiga Möbler har börjat paketera eller leverera kan inte avbeställas utan kostnad.

Vid åberopande av Ångerrätt gäller följande:

Meddela skriftligt vår kundservice inom 14 dagar efter det att du har mottagit den vara/varor du vill returnera ([email protected]). Du får packa upp och titta på varorna, men både produkten och förpackningen ska returneras i oförändrat skick, det vill säga oanvänd, hel och ren.

Varorna får inte heller ha monterats.

Om den returnerade produkten är använd i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion har Trendigamobler.com rätt att kräva dig på ersättning för den värdeminskning. Avdrag upp till100% kan göras om produkter som returneras är slitna, nedsmutsade eller på annat vis har genomgått en värdeminskning som gör att vi inte kan sälja dem vidare.
Produkter som returneras i nyskick, med originalförpackning återbetalas tillfullo.

Inga paket löses ut mot postförskott.

När returen sker måste du som kund hjälpa chauffören att lasta in varan i bilen då varan kan vara tung och chauffören kan ej klara att bära själv, annars är en retur ej möjligt. Varan skall lämnas från grind, port eller tomtgräns omonterad i original emballage, chauffören hämtar ej varan från ert hus / lägenhet.
Trendigamobler.com kan komma att debitera kunden eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen.

Vid retur från kund till trendigamobler.com, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

7. Falska beställningar

Alla falska beställningar kommer att polisanmälas. Har du gjort en beställning så är det ett bindande avtal, oavsett om du har betalat eller inte. Ångrar du ditt köp, vänligen meddela detta snarast så att vi kan häva beställningen.

8. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från Trendiga Möbler Sweden AB sida, som gör att Trendiga Möbler Sweden AB ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att Trendiga Möbler Sweden AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

9. Personuppgifter

Genom att handla hos trendigamobler.com/trendigamobler.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

trendigamobler.com/trendigamobler.se är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

9.1 Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

9.2 Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

9.3 Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

9.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
9.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Swish, Paypal.

9.4.2 Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL och Postnord.

9.4.3 Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev.

9.5 Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

9.6 Rätt till rättelse 
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

9.7 Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

9.8 Ansvarig för dataskydd
gentsselect.com är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

9.9 Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.
Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.

10. Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

11. Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

12. Övrigt

Vi reserverar oss mot felskrivningar och felaktiga priser. Vi reserverar oss även för att en produkt kan ta slut i lager. Vi kan tyvärr inte garantera att bilderna återger varans utseende helt och hållet. Dels med anledning av att små detaljer inte syns och dels för att olika bildskärmar har olika inställningar vad gäller färger, ljusstyrka etc.

13. Cookies

Vad är cookies??

En cookie är en liten textfil som en webbplats sparar på din dator eller mobilenhet när du besöker webbplatsen. Det gör att webbplatsen kan komma ihåg dina åtgärder och preferenser (t.ex. som inloggning, språk, typsnittstyp och andra visningsinställningar) över en tidsperiod, så du behöver inte fylla in dem igen när du kommer tillbaka till webbplatsen eller bläddra från en sida till en annan.

Hur använder vi cookies?

Ett antal av våra sidor använder cookies för att komma ihåg:

 • Om du har godkänt vår användning av cookies på denna sida
 • Att mäta användarinteraktioner på webbplatsen via Google Analytics – Läs mer

Så här kontrollerar du cookies:

Du kan styra och / eller radera cookies om du önskar så – för detaljer, se aboutcookies.org. Du kan ta bort alla cookies som redan finns på din dator och du kan ställa in de flesta webbläsare förhindra att de placeras. Om du gör det kan du dock behöva justera manuellt några preferenser varje gång du besöker en webbplats och vissa tjänster och funktioner kan sluta fungera.